Машините за демонстрационно гласуване с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласуване в

...
Машините за демонстрационно гласуване с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласуване в
Коментари Харесай

В Хасково доставиха машините за демонстрационно гласуване

Машините за демонстрационно гласуване с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласоподаване в изборите пристигнаха в РИК-Хасково тази заран.

Те бяха доставени под управлението на заместник-областния управител на област Хасково Мартин Узунов, който със заповед на регионалния шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов отговаря за екипа отОбластна администрация-Хасково, образуван за основаване на организационно-техническата подготовка за провеждането на избори за Народно заседание, които ще се състоят на 2 октомври 2022 г. 

Машините за демонстрационно гласуване бяха превозени под полицейско наблюдаване.

Централна изборна комисия е определила за всеки избирателен регион нужния брой машини. За Многомандатен изборен район-Хасково броят е 15, изясни г-н Мартин Узунов. Той добави, че на 90 % е изпълнено искането на общините, така като заявеният брой от общините е бил 18. По преценка на ЦИК са избрани и превозени 15 броя машини. Заместник областниятуправител на област Хасково каза още, че на следващия ден те ще бъдат разпределени по общините.

Председателят на РИК-Хасково Димитър Хадживълчев допълни, че 2 от машините ще останат в РИК-Хасково, където жителите ще могат да се срещнат с метода на електронно гласуване в бъдещите дни преди изборния развой. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР